Chokladigt kladdig, riktig lyxkänsla | 2015-02-16 | 22:29:00
Har precis kommit hem från hejdå-bjudningen jag skrev om igår. Baileys-kladdkakorna jag bjöd på var uppskattade. Det gick bara åt en, så nu ligger den andra i frysen och väntar på rätt tillfälle!

Baileys-kladdkaka
Ingredienser:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl Baileys
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
Gör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner Baileys och därefter chokladsmeten.
4. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta och rör ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter. Låt svalna lite. Kakan blir extra god om den får stå tills nästa dag, men du kan självklart hugga in på direkten om du inte kan bärga dig. Servera gärna med lättvispad grädde och hallon.
Kommentarer
Trackback