Sega chokladcookies | 2012-04-27 | 14:17:00
Idag har jag bakat farligt goda kakor till klassens fredagsmys, här kommer receptet!
Ingredienser:
225 g smör
200 g socker
165 g farinsocker
2 ägg
110 g kakao
220 g vetemjöl
2 tsk bikarbonat
360 g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka chokladen i ca 1/2 cm stora bitar.
Rör ihop smör, socker och farinsocker i en skål tills det blir lite fluffigt.
Knäck i äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
Blanda ihop kakao, mjöl och bikarbonat i en annan skål och rör ned i smeten.
Vänd slutligen i chokladbitarna.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper (blir 18 jätte-cookies eller 36 mindre) och grädda 5-10 minuter tills cookies är knäckiga i kanten och mjuka i mitten.
Ingredienser:
225 g smör
200 g socker
165 g farinsocker
2 ägg
110 g kakao
220 g vetemjöl
2 tsk bikarbonat
360 g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka chokladen i ca 1/2 cm stora bitar.
Rör ihop smör, socker och farinsocker i en skål tills det blir lite fluffigt.
Knäck i äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
Blanda ihop kakao, mjöl och bikarbonat i en annan skål och rör ned i smeten.
Vänd slutligen i chokladbitarna.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper (blir 18 jätte-cookies eller 36 mindre) och grädda 5-10 minuter tills cookies är knäckiga i kanten och mjuka i mitten.
Kommentarer
Trackback